Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Potřebujete (na 4 porce):
500 g hovězího
masa
300 g čínského
zelí
1 velkou červenou
papriku
200 g rýžových
nudlí
100 ml sojové
omáčky
hrst nesolených
buráků
hrst nasekaného
koriandru
olivový olej
Postup:
Maso nakrájejte na nudličky, zelí a papriku na proužky. Ve wok pánvi rozpalte olej. Nejdřív na něm orestujte papriku a po chvilce přidejte maso a opečte ho dohněda. Nakonec vmíchejte zelí, nasekanou chilli papričku a ještě chvíli opečte. Zelenina by měla zůstat křupavá. Nudle uvařte podle návodu. Přimíchejte je do pánve k masu a přidejte sojovou omáčku. Koriandr promíchejte s nasekanými buráky. Hotovou směsí pak posypte hovězí s nudlemi.
Recept vyšel v Blesku pro ženy 5/2019, foto: Jan Přibylský
Žádné komentáře