Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut
Na 1 roládu budete potřebovat:
2 větší uvařené červené řepy
300 g lučiny
1 lžíci zakysané smetany
sůl, pepř
200 g listového salátu
hrst vlašských ořechů
olivový olej
citronovou šťávu
med
med
Postup:
Řepu nakrájejte na plátky.
Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, osolte,
opepřete a pokapejte olejem. Pak řepu dejte do trouby předehřáté
na 180 °C a pečte ji asi 10 minut. Mezitím lučinu osolte,
opepřete a prošlehejte se lžící zakysané smetany. Ještě horké
plátky řepy naneste na rozložený alobal tak, aby se překrývaly
a vznikl tvar obdélníku. Naneste pomocí lžíce kopečky lučiny a
rozetřete je tak, aby zůstaly okraje volné. Pak opatrně zatočte
do tvaru rolády a pevně zabalte do alobalu. Dejte do chladu, aby
roláda ztuhla, pak ji nakrájejte na plátky. Na talíře rozdělte
salát, přidejte plátky rolády, nasucho opražené ořechy a vše
zakapejte olejem, medem a citronovou šťávou.
Vyšlo v časopise Maminka 11/2018 (foto: Jan Přibylský)
Žádné komentáře