Doba přípravy: 30 minut
Doba smažení: 30 minut
Potřebujete (na 4
porce):
400 g čerstvého
červeného zelí
400 g vařených
brambor
1 cibuli
1 vejce
30 g másla
sůl, pepř
1 lžíci nasekané
petrželky
olej na smažení
Postup:
Lžíci
oleje rozehřejte spolu s polovinou másla v pánvi s vyšším
okrajem. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a za občasného
míchání ji pár minut opékejte dozlatova. Vmíchejte nakrájené
zelí a opékejte asi 10 minut. Pak přiklopte a nechte chvíli
dusit, aby zelí změklo. Směs osolte, opepřete a nechte ji
vychladnout. Pak zelí promíchejte ve velké míse s rozmačkanými
bramborami, vejcem a petrželkou a ze směsi vytvarujte karbanátky.
Smažte je na zbylém másle a oleji z obou stran dozlatova. Hotové
karbanátky pokládejte na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný
tuk.
Vyšlo v Blesku pro ženy 2018 (foto: Jan Přibylský)
Žádné komentáře