Bigoš

sobota 2. února 2019

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 hodina

Potřebujete (na 4 porce):

300 g hlávkového bílého zelí
300 g kysaného zelí
200 g uzeného masa
200 g vepřového masa
1 pikantní klobásu
1 cibuli
50 ml červeného vína
hrst sušených švestek
2 bobkové listy
2 lžičky mleté papriky
sůl, pepř
majoránka
sádlo



Postup:
Hlávkové zelí nakrájejte a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte okapat. Cibuli nakrájejte nadrobno. Vepřové maso a uzené nakrájejte na kostičky, klobásu na kolečka.
V hrnci rozehřejte sádlo. Opečte na něm cibuli a přidejte maso. Pak ho zaprašte paprikou a ještě chvíli opékejte. Podejte vše vínem a nechte ho odpařit. Směs osolte, opepřete, přidejte trochu vody a duste pod pokličkou poloměkka. Přidejte uzené maso, kysané zelí a ještě vše chvíli poduste. Když je bigoš téměř hotový, vmíchejte uvařené zelí, nakrájené sušené švestky a klobásu. Nakonec vše dochuťe majoránkou. Hotový bigoš podávejte s chlebem.

Vyšlo v Blesku pro ženy 2018 (foto: Jan Přibylský)


Žádné komentáře

Používá technologii služby Blogger.