Zelné karbanátky

úterý 5. února 2019

Doba přípravy: 30 minut
Doba smažení: 30 minut

Potřebujete (na 4 porce):

400 g čerstvého červeného zelí
400 g vařených brambor
1 cibuli
1 vejce
30 g másla
sůl, pepř
1 lžíci nasekané petrželky
olej na smažení


Postup:
Lžíci oleje rozehřejte spolu s polovinou másla v pánvi s vyšším okrajem. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji pár minut opékejte dozlatova. Vmíchejte nakrájené zelí a opékejte asi 10 minut. Pak přiklopte a nechte chvíli dusit, aby zelí změklo. Směs osolte, opepřete a nechte ji vychladnout. Pak zelí promíchejte ve velké míse s rozmačkanými bramborami, vejcem a petrželkou a ze směsi vytvarujte karbanátky. Smažte je na zbylém másle a oleji z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky pokládejte na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

Vyšlo v Blesku pro ženy 2018 (foto: Jan Přibylský)

Žádné komentáře

Používá technologii služby Blogger.