Roláda z červené řepy

neděle 3. února 2019

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 15 minut

Na 1 roládu budete potřebovat:

2 větší uvařené červené řepy
300 g lučiny
1 lžíci zakysané smetany
sůl, pepř
200 g listového salátu
hrst vlašských ořechů
olivový olej
citronovou šťávu
med


Postup:
Řepu nakrájejte na plátky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Pak řepu dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte ji asi 10 minut. Mezitím lučinu osolte, opepřete a prošlehejte se lžící zakysané smetany. Ještě horké plátky řepy naneste na rozložený alobal tak, aby se překrývaly a vznikl tvar obdélníku. Naneste pomocí lžíce kopečky lučiny a rozetřete je tak, aby zůstaly okraje volné. Pak opatrně zatočte do tvaru rolády a pevně zabalte do alobalu. Dejte do chladu, aby roláda ztuhla, pak ji nakrájejte na plátky. Na talíře rozdělte salát, přidejte plátky rolády, nasucho opražené ořechy a vše zakapejte olejem, medem a citronovou šťávou.

Vyšlo v časopise Maminka 11/2018 (foto: Jan Přibylský)


Žádné komentáře

Používá technologii služby Blogger.