Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 hodina
Potřebujete (na 4
porce):
300 g hlávkového
bílého zelí
300 g kysaného
zelí
200 g uzeného
masa
200 g vepřového
masa
1 pikantní
klobásu
1 cibuli
50 ml červeného
vína
hrst sušených
švestek
2 bobkové listy
2 lžičky mleté
papriky
sůl, pepř
majoránka
sádlo
Postup:
Hlávkové zelí nakrájejte a uvařte
do poloměkka v osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte okapat.
Cibuli nakrájejte nadrobno. Vepřové maso a uzené nakrájejte na
kostičky, klobásu na kolečka.
V hrnci rozehřejte sádlo. Opečte na
něm cibuli a přidejte maso. Pak ho zaprašte paprikou a ještě
chvíli opékejte. Podejte vše vínem a nechte ho odpařit. Směs
osolte, opepřete, přidejte trochu vody a duste pod pokličkou
poloměkka. Přidejte uzené maso, kysané zelí a ještě vše
chvíli poduste. Když je bigoš téměř hotový, vmíchejte uvařené
zelí, nakrájené sušené švestky a klobásu. Nakonec vše
dochuťe majoránkou. Hotový bigoš podávejte s chlebem.
Vyšlo v Blesku pro ženy 2018 (foto: Jan Přibylský)
Žádné komentáře